Whiskyhuset & Kornlageret i Roskilde

29 moderne, unikke boliger i de gamle spritfabrikker

PROJEKT: Renovering og nyindretning af Whiskyhuset og Kornlageret til 29 centralt beliggende ejerboliger nær Roskilde centrum.
MÅL: At bevare den autentiske fabriks- og lagerstemning som er bygningernes sjæl. Det kommer i dag til udtryk i mange forskellige, spændende detaljer som f.eks. brug af de originale rå bjælker og fyrretræsplankegulve. Med andre ord har renoveringen været nænsom med hensyn til ejendommens historiske og bygningsmæssige værdier.
RESULTAT:

Whiskyhuset: 17 unikke boliger. To store tårnlejligheder med imponerende loftshøjde og originale fritstående stålsøjler der virker som en skulpturel adskillelse mellem indgang og køkken/alrum. 7 duplexlejligheder med dobbelthøje indgangspartier som leder tankerne hen på et klassisk, engelsk rækkehus. 4 pakhuslejligheder med køkkenet placeret på et plateau i midten af et kvadratisk søjlefyldt rum. 4 klassiske taglejligheder med fantastiske lysindfald fra taget.

Kornlageret: 12 moderne boliger. Bygningens ydre fremtræden er bevaret med undtagelse af et nyt cedertræsbeklædt trappe- og elevatortårn på bygningens nordside. De gamle støbejernsvinduer er udskiftet med termoruder i trærammer. Indvendigt er indsat gipspladelofter mellem de gamle tømmerkonstruktioner. I enkelte af lejlighederne er gulvlemmen bevaret, som blev brugt til ophejsning af kornsække.

OVERTAGELSE: De to bygninger blev erhvervet i år 2000/2001 med det formål at indrette spændende, moderne boliger med respekt for bygningernes særegne karakter.
HISTORIK: De danske spritfabrikker har siden 1878 anvendt "Whiskyhuset" og nabobygningen, "Kornlageret" til fremstilling af 7 forskellige drikke, heriblandt Whisky og Gammel Dansk.
ADRESSE:

"Whiskyhuset", Møllehusene 5-19 samt "Kornlageret", Møllehusene 1-3, 4000 Roskilde.

KornlageretGårdrumTilkørselTårnDekoration gårdTårn tætbænk gård
Kontakt

Gunnar C. Kristensen
Real Estate Development A/S
+45 40 57 36 61
gk@realestatedevelopment.dk