Fyrholm i Sluseholmen Kbh. SV

en ny bydel i råt havneindustriområde

PROJEKT: Den overordnede plan for Sluseholmen i Københavns Sydhavn var at omdanne et nedslidt erhvervsområde til en charmerende kanalby. Ideen bag var at opføre boligkarreer sammensat af kaj- og kanalhuse med individuelt udtryk, opført i ensartede materialer og med et fåtal af elementer og principper. Disse skulle danne en harmonisk helhed, men samtidig virke livfulde, takket være variation i højde, facade-udformning og farver. Fyrholm, som er den østligste af de nordlige øer med udsigt til Sluseløbet og Amager Fælled, var en del af den masterplan, som blev udarbejdet af den hollandske arkitekt og byplanlægger Sjoerd Soeters. Hele området blev bygget i et usædvanligt samarbejde mellem Sjælsø Gruppen (4 øer), JM Danmark (2 øer), Nordicom (2 øer) samt Københavns Kommune og Københavns Havn. Med Arkitema som koordinerende arkitekt og Cowi som ingeniør. De enkelte huse blev tegnet af 30 forskellige arkitekter. At skabe Fyrholm krævede en videreudvikling af det oprindelige ideoplæg med karréstrukturen og kanalerne og et overordnet koncept for en varieret arkitektur. 
MÅL: At sikre at indretningen i Fyrholm afspejler de attraktive omgivelser - vandet, lyset og luften.
RESULTAT: Fyrholm, en af i alt 8 boligholme, har kanalbyens bedste beliggenhed direkte ud til bådehavnen og det store havneløb - med frit udsyn til Amager Fælleds fredede, grønne vidder og hyggelige kolonihaveliv. 196 ejerboliger, udformet som en boligbebyggelse, der omkranser en fælles grøn have. Bebyggelsen består af 9 kanalhuse, 12 kajhuse og 5 porthuse. Kanalhusene har facader direkte til tværkanalen. Kaj- og porthusene ligger ud til havnepromenaderne langs Sluseløbet og Teglværksløbet samt den langsgående kanal. I indretningen er der anvendt kvalitetsmaterialer i lyse, indbydende nuancer. Alle boligerne har altan eller terrasse mod vandet og haven, som har rigelig plads til børneleg og hyggelige grillaftner.
OVERTAGELSE:

Arealet blev erhvervet i 2004 med det formål at skabe en ny bydel i København, og dermed at indrette nogle spændende, moderne boliger med respekt for omgivelserne.

HISTORIK: Sydhavnen/Sluseholmen var et råt og nedslidt havneindustriområde med store lagerhaller, pakhuse og daglig trafik af lastskibe.
ADRESSE: Ben Websters Vej 102, 2450 København SV.
Fra vandetIndvendigtFyrholmBroerFyrholmFyrholmTæt view
Kontakt

Gunnar C. Kristensen
Real Estate Development A/S
+45 40 57 36 61
gk@realestatedevelopment.dk